The 20 minute dish: gekaramelliseerde tomaatjes met vis

kabeljauw met gekarameliseerde tomaatjes

Dit is zo’n gerechtje dat super lekker is en zo klaar is (20 minuten)!
Ideaal voor drukke weekdagen.
De puree heb ik reeds op voorhand gemaakt. De vis die garen we in de oven, de tomaatjes karameliseren we met een beetje suiker, witte wijn azijn en op het laatste een beetje koriander erover, écht heerlijk!

Voor 4 personen

Nodig?

• 4 stukken kabeljauw (diepvries)
• Kerstomaatjes
• Olijfolie
• Peper en zout
• 2 kleine sjalotjes
• 3 eetlepels witte wijnazijn
• 2 eetlepels (riet)suiker
• Handvol gehakte koriander

• Puree

Hoe?

• Zet de oven op 180°
• Doe de vis in een ovenschaal
• Besprenkel flink met olijfolie
• Kruid goed met peper en zout
• Zet in de oven, timer op 20 minuten (tijd voor “diepvriesvis”)
• Start na een kwartier met onderstaande
• Snijd de sjalotjes in ringen
• Was en droog de tomaatjes
• Doe olijfolie in een kookpot
• Stoof de sjalotten een 3tal minuten
• Doe de tomaatjes erbij
• Roer snel om
• Doe de suiker erbij
• Laat kort even karamelliseren
• Blus met witte wijnazijn
• Nog even omroeren
• Zet het vuur af
• Doe de koriander eronder
• Doe de vis met de puree en de gekarameliseerde tomaatjes op een bord
• Klaar!

Comments are closed.