Helemaal Jaak, van deze soep met garnaaltjes en pastinaak

Pastinaaksoep

Dit is écht weer een toppertje, al écht een soepje dat je perfect met de feestdagen kan geven.
En natuurlijk weer mega easy, en toch dat ietsje meer.
Ik heb ze deze keer met garnaaltjes gemaakt, maar je kan deze crème (ze is iets dikker dan een gewone soep) ook met gebakken coquilles geven, ook overheerlijk!
Misschien nog een woordje duiding voor de niet Kempenaren, voor we in onze heerlijke crème vliegen, helemaal Jaak, wil zeggen, compleet van je melk, van je sokken geblazen, van de wereld, etc.:)

Voor 4 personen

Nodig?

• 500 gram pastinaak
• 1 aardappel
• 2 sjalotten
• Beetje boter
• 1 liter runderbouillon
• 2,5 deciliter room
• Peper en zout
• Eventueel een beetje nootmuskaat

• Garnaaltjes of 8 coquilles

Hoe?

• Schil de pastinaak en de aardappel
• Doe in blokjes
• Pel en snipper de sjalotjes
• Doe een beetje boter in een kookpot
• Stoof de aardappel, pastinaak en sjalotjes aan
• Doe en bouillon erbij
• Laat 25 minuten zacht koken
• Mix de soep/crème
• Voeg de room toe
• Mix
• Kruid af met peper en zout
• Eventueel een beetje nootmuskaat
• Doe de soep in een mooi bord
• Werk af met de garnaaltjes of met gebakken coquilles
• Klaar!

Comments are closed.