Begin al maar te blozen voor deze praline van foie met frambozen

foie frambozen

Fancy en mega gemakkelijk, super lekker hapje.
Je gasten gaan er voorwaar van blozen. Zeg nu eerlijk dit ziet er toch een “topgerechje” uit eh:)

Voor 4 personen

Nodig?

• 8 foie gras rondjes (of zelf uithalen uit plakjes)
• 5 eetlepels Sosa gevriesdroogde frambozen fijn gemalen en gezeefd
• 1 pakje gerookte forel
• 1 klein rode ui

Dressing (op foto rode stip)
• 2 eetlepels frambozenazijn
• 2 eetlepels 4 vruchtenconfituur
• 6 eetlepels olijfolie
• 2 el sushi azijn

• 2 sneedjes brood
• Boter
• Olijfolie

Hoe?

• Snijd de rode ui in heel dunne plakjes
• Doe in een kommetje met 2 eetlepels sushi azijn en laat even marineren
• Neem van het frambozenpoeder 2 eetlepels
• Haal de rondjes uit het pakje en rol ze door het poeder
• Meng de overige 3 eetlepels frambozenpoeder met de ingrediënten voor de dressing
• Doe wat boter en olijfolie in een pan
• Snijd het brood in “soldaatjes”, plakjes (zie foto)
• Bak het brood kort in de pan
• Snijd de forel in blokjes
• Doe 2 foie/frambozen pralines op een bord
• Leg er 2 blokjes forel bij
• Doe daarnaast wat van de dressing
• Leg op de forel de gemarineerde ui
• Leg er een stukje brood op
• Klaar!