Mega wilde everzwijnragout

Everzwijnragout

Als hoofdgerecht voor de feestdagen een toppertje, en kei goe (d) deze everzwijnragout.
Makkelijk op voorhand te maken, zo moet je de ragout enkel nog even opwarmen als je gasten er zijn.
Lekker met kroketjes gebraiseerd witloof en schorseneren.

Voor 4 personen

Nodig?

• 1 kg. Everzwijragout
• 4 sneetjes spek (in blokjes gesneden)
• 2 rode uien
• 2 teentjes look (knoflookpers)
• 2 blaadjes laurier
• 2 kruidnagels
• 5 jeneverbessen
• 1 stokje kaneel
• 2 plakjes peperkoek
• Een halve theelepel tijm
• 3 eetlepels 4 vruchtenconfituur
• 1 eetlepel frambozenazijn
• 200 ml. rode wijn
• 200 ml. wildfond
• 1 eetlepel bloem
• Peper en zout
• Olijfolie
• Beetje boter

Hoe?

• Snijd de uien in 2 en dan in plakjes
• Zet de oven op 140°
• Zet een stoofpan op hoog vuur
• Doe een beetje olijfolie in je stoofpan (Le Creuset)
• Doe het spek erin
• Bak even aan
• Voeg de rode ui toe
• Bak goed aan
• Haal eruit met een schuimspaan
• Doe er een beetje boter bij
• Dep het vlees goed droog met keukenpapier
• Bak het vlees goed aan (doe dit in 2 keer)
• Doe het vlees eruit
• Blus de stoofpan met de rode wijn en de wildfond
• Laat dit koken
• Doe 1 eetlepel bloem over het vlees en wat peper
• Doe dan het vlees en spek en ui er terug bij
• Doe de look, laurier, kruidnagel, jeneverbes, kaneel, peperkoek, tijm, frambozenazijn en confituur erbij
• Zet 2 uur in de oven
• Na 2 uur eventueel nog wat wildfond aan saus toevoegen, tot ze de gewenste dikte heeft
• Afkruiden met zout en peper
• Klaar! (*)

(*) Ik heb voor de afwerking nog wat rode ui gemarineerd in sushi azijn en suiker erbij gedaan.