Zonder te generen schorseneren

Schorseneren

Ik geef toe, als kind was ik écht niet zot van schorseneren, maar nu maak ik ze regelmatig, maar wel altijd volgens dit recept. Ik vind het korstje op de schorseneren met de Parmezaanse kaas zooooo lekker :)

Nodig?

• Doktershandschoenen
• 1 kg schorseneren
• 1 busje room
• Zout en peper
• Geraspte Parmezaanse kaas

Hoe?

• Doe de doktershandschoenen aan (anders ziet iedereen nog een ganse week dat je schorseneren hebt gekuist)
• Was de schorseneren
• Verwijder de schil met een dunschiller
• Snijd ze in 2
• Doe in een kookpot 1 busje room, zet op het vuur
• Vul het lege busje met water, doe dit bij de room
• Doe er zout en peper bij
• Laat ongeveer 8 minuten zacht koken
• Haal ze uit het vocht
• Snijd ze een beetje bij
• Doe er Parmezaanse kaas op
• Zet nog even in de oven onder de grill
• Klaar!