Amai nie, ovenschotel met gehakt en koolrabi

ovenschotel koolrabi gehakt

Hmmm, koolrabi, ik vind dat wel écht lekker, de smaak zit zowat tussen witte kool en een radijsje in.
Een degelijk doordeweekse overschotel met koolrabi, amai nie 🙂

Nodig?

• 3 koolrabi
• 6 middelgrote aardappelen
• 1 busje room
• 1 busje groentebouillon (*)
• 500 gr. gehakt
• 2 teentjes knoflook
• 1 ui
• Olijfolie
• Peper en zout
• Parmezaanse kaas (50 gr.), geraspt

Hoe?

• Zet de oven op 180°
• Doe de room en bouillon in kookpot
• Zet op en laat inkoken
• Schil de aardappels en de koolrabi
• Snijd in plakken
• Doe een beetje olijfolie in een pan
• Stoof de look en de ajuin
• Doe het gehakt erbij
• Kruid met peper en zout
• Neem een ovenschotel
• Leg eerst een laag gehakt
• Dan plakjes koolrabi
• Dan terug gehakt
• Dan terug koolrabi
• En als laatste aardappels
• Giet de ingekookte room/bouillon hierover
• Zet 25 minuten in de oven
• Zet dan de oven op grill
• Doe de Parmezaanse kaas erop
• En zet nog een 5 tal minuten in de oven onder grill
• Klaar!

(*) meet af in het busje van de room

Comments are closed.