Feesten een makkie, met Oosterse hapjes op deze XL Teppanyaki

Teppanyaki XL

Lekker makkelijk, deze Xl teppanyakiplaat van DOMO, waar je met een “hoop” volk aan/van kan eten, en zelf niet heel de tijd in de keuken moet staan. Gewoon de coole designplaat plaat (met ook echt coole handvatten, want deze worden niet warm) in het midden van de tafel zetten, de stekker insteken, en de temperatuur kan je zelf regelen. Ze staat nu bijna in elke electro-winkel in promotie, misschien een ideetje om met de centjes in dat “envelopke” van de Bomma te kopen (*)?
En wat een “power” deze plaat, écht, geen gesudder op deze XL teppanyaki van DOMO, het gaat écht vooruit en bakt perfect, en super makkelijk te reinigen.

Mijn hapjes zijn geïnspireerd op Oosterse hapjes van Quyen (Little Asia, Njam Chef), and with a little help from my friends, waren we in no time aan het eten (help = het vleesje snel omdraaien 🙂

kroepoek rund0

Een kroepoekje met gemarineerd rundvlees, munt en sesamzaadjes

Nodig?

• Een zakje grote kroepoek
• 100 gr. rundvlees
• Sesamzaadjes
• Enkele muntblaadjes, in reepjes gesneden
• Kleine tomaatjes, in reepjes gesneden
Marinade:
• 1 eetlepel vissaus Nuoc Mam
• 1 eetlepel fijn gehakt citroengras (enkel binnenste)
• 1 eetlepel fijn gehakte ajuin
• 1 koffielepel witte suiker
• Een half teentje knoflook fijngehakt

Hoe?

• Bereid de marinade en doe in een diepvrieszakje
• Snijd het rundvlees in dunne plakken en doe in de marinade
• Druk het zakje goed samen, zet in de koelkast
• Neem een anti-kleefpan
• Rooster hierin de sesamzaadjes

• Bak het vlees rosé op de teppanyaki

Afwerking?

• Leg het vlees op de kroepoek
• Leg er wat munt en tomaat op
• Strooi er nog wat sesamzaadjes over

kip pindasaus

Een kipsaté met zelfgemaakte pindasaus en een slaatje

Nodig?

• Zakje gemengde sla (bij voorkeur met wasabi ruccola)
• 100 gr. kipfilet
Marinade kip:
• 1 eetlepel fijn gehakt citroengras (enkel binnenste)
• 1 eetlepel vissaus Nuoc Mam
• 1 koffielepel witte suiker
• Een half teentje knoflook fijngehakt

Voor de pindasaus klik hier

Hoe?

• Bereid de marinade en doe in een diepvrieszakje
• Snijd de kip in dunne plakken en doe in de marinade
• Zet koel weg

• Neem de kip uit de marinade
• Doe op kleine stokjes
• Bak bruin op de teppanyaki

Afwerking?

• Leg de saté op een bordje
• Lepel er wat pindasaus over
• Doe wat sla op het bordje
(Ik doe hier altijd wat dressing bij, dan meng ik chilisaus met sla-olie, of olijfolie en limoensap)

coquilles

Coquilles met een kruidige sojasaus

Nodig?

• 4 coquilles

Marinade:
• Half teentje knoflook, fijngehakt
• 1 koffielepel vissaus Nuoc Mam
• Halve koffielepel geperste knoflook (knoflookpers)
• Halve koffielepel geperste gember (ook in de knoflookpers)
• 1 lente ui fijngehakt

Kruidige sojasaus:
• 20 cl.water
• 10 cl. lichte sojasaus
• 2 cl. donkere sojasaus
• 2 sterannijs
• 1 kaneelstokje
• 60 gr. gember (in plakken)
• 30 gr. suiker

Hoe?

• Bereid de marinade en doe in een diepvrieszakje
• Doe de coquilles in de marinade
• Zet koel weg
• Doe alle ingrediënten voor de kruidige sojasaus in een kookpot
• Laat dit 20 minuten inkoken, houd warm

• Neem de coquilles uit de marinade
• Bak ze bruin op de teppanyaki

Afwerking?

• Doe een coquille in een klein potje
• Doe er wat kruidige sojasaus over
• Doe er nog wat extra lente ui en gember over (wat ik vergeten ben voor de foto:)

• Klaar!

(*) voor de Nederlandse lezers dit is een briefomslag met geld in van de oma 🙂

Comments are closed.