No worry, no hurry thaise wortelsoep met rode curry

thaise wortelsoep

Hartverwarmend, deze makkelijke, maar super lekkere wortelsoep, met rode curry, (Kaffir) lime leaves en gember. Echt een smaakbommeke, en helemaal niet omslachtig om te maken. Dus no worry en no hurry 🙂
Afwerken kan eventueel nog met verse koriander, maar ikzelf en mijn proevers vonden ze zo ook mega OK…

Nodig?

• 1 kg. wortelen
• 2 uien
• 2 teentjes look
• Stukje gember (iets meer als de 2 teentjes look)
• Klontje boter
• Arachide-olie
• 1,5 soeplepel rode curry pasta (afgestreken)
• 1,5 liter kippenbouillon
• 3 lime leaves
• 1 busje kokosmelk 200 ml.

Hoe?

• Schil de wortelen, was en snijd in stukken
• Maak de ui, de look en de gember “proper” en snijd in kleine stukken
• Doe een klontje boter samen met wat arachide-olie in een soeppot
• Stoof hierin de ui, look en gember ongeveer 3 minuten
• Doe de rode curry pasta erbij
• Laat even “meebakken”, blijf roeren
• Doe de wortelen erbij, laat nog mee stoven/bakken
• Voeg vervolgens de kippenbouillon toe
• Doe de lime leaves erbij
• Stel de timer in op 30 minuten
• Wanneer alles kookt, zet je het vuur lager
• Verwijder na 30 minuten de lime leaves
• Mix de soep
• Voeg het busje kokosmelk toe
• Klaar!

Comments are closed.