Duroc varkenskotelet met, "seg Devos? ja Lemmens" pickles saus

Duroc pickles saus

In het kader van de “Dagelijkse Kost”, dat we veranderen in “Degelijke kost”, hier het veel gevraagde recept van de ultieme varkenskotelet met wortelpuree en pickles saus.

Nodig?

• 4 Duroc varkenskoteletten
• Klontje boter
• Scheutje olijfolie
• Peper en zout

saus
• 40 gr. ui
• 40 gr. pickles
• 1,3 dl. room
• 0,30 dl. kalfsfond
• 0,25 dl. witte wijn

• wortelpuree
dit recept kan je hier vinden

Hoe?

• Versnipper de ui in kleine stukjes
• Kruid de koteletten met peper en zout
• Doe een klontje boter en een beetje olijfolie in een pan
• Wacht tot er geen belletjes/bruis op de boter zijn
• Bak de varkenskoteletten, zorg voor een mooi bruin korstje
• Houd ze ze warm in aluminium folie
• Bak de ui in de pan (waar de varkenskoteletten in gebakken hebben)
• Blus met de wijn en de fond
• En roer goed over de bodem, zodat de smaken los komen
• Laat goed doorkoken
• Zet het vuur lager
• Voeg de pickles toe
• Roer goed
• Doe de room erbij
• Laat zachtjes inkoken
• Doe een kotelet op een bord
• Geef er de wortelpuree en de saus bij
• Klaar!