Crazy karamelbrownie

Karamelbrownie

Afgelopen week was het weer van “zondag = bakdag”. En deze keer waren de brownies aan de beurt! Ondertussen maakte ik deze zoete lekkernij al een paar keer klaar maar nooit was ik helemaal overtuigd van mijn recept. Te droog, te vettig, te zoet, … passeerden allemaal al de revue. Afgelopen week vond ik ein-de-lijk de perfecte samenstelling voor een lekkere, smeuïge brownie. Helemaal top!

Nodig?

  • 75 gr melkchocolade
  • 75 gr pure chocolade
  • 175 gr boter
  • 300 gr suiker
  • 4 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • handje chocoladedruppels

Voor de karamel:

  • 100 gr suiker
  • 100 gr room

Hoe?

  • Smelt de chocolade samen met de boter
  • Voeg de suiker toe
  • Klop de eieren met de vanillesuiker schuimig
  • Doe bij de chocolade
  • Zeef de bloem boven de chocolade
  • Voeg nog een theelepel bakpoeder toe
  • Roer alles goed onder mekaar en zet even aan de kant
  • Verwarm 100 gr suiker en 2 eetlepels water in een steelpannetje
  • Laat zachtjes karamelliseren
  • Voeg de room toe als de suikerstroop de gewenste kleur heeft
  • Roer goed tot een dikke karamel
  • Neem een bakvorm
  • Leg er een bakpapiertje in
  • Schep de helft van het chocoladebeslag er in
  • Overgiet met de karamelsaus (hou een klein beetje opzij voor de afwerking)
  • Doe de rest van het chocoladebeslag er op
  • Bak de brownie gedurende 45 minuten op 180 graden
  • Laat een half uurtje afkoelen
  • Verwarm de resterende karamel opnieuw en sprenkel over de brownie
  • Doe hetzelfde met wat extra gesmolten chocolade
  • Klaar!

Karamelbrownie

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*