Creatief met kipkap

Creatief met kipkap

Haha, we’re back 🙂
En hoe, al direct met een Mols streekproduct dat we gepimpt hebben tot een makkelijk maar zeer fancy en lekker hapje!
Ik heb de mosterd een beetje bij Yellow gehaald (een dikke aanrader trouwens), de pop up van Hertog Jan, en onder hun moto: “eenvoud is niet eenvoudig”, ging ik aan de slag.
De uitzonderlijk lekkere versie van Yellow was met preskop, maar die van Koken op hakken is uiteraard met kipkap (en is ook uitzonderlijk lekker :).

Voor 4 hapjes

Nodig?

• Een uitsteekrondje
• 2 dikke plakken donker (of wit brood)
• 2 dikke schellen Molse kipkap
• Half sjalotje
• 5 gr. bieslook
• 20 gr. platte peterselie
• 2 koffielepels mosterd
• 1 koffielepel sushi azijn
• 2 eetlepels olijfolie van goede kwaliteit
• scheutje extra voor te bakken

Hoe?

• Steek rondjes uit het brood (met uitsteekvormpje)
• Doe wat olijfolie in de pan en bak de rondjes brood
• Als ze bruin zijn, haal uit de pan, en laat afkoelen
• Doe het sjalotje, peterselie, bieslook, mosterd, sushi azijn, olijfolie in blender (of Thermomix)
• Mix tot een glad geheel (maar niet plat!)
• Steek rondjes uit de schellen kipkap
• Spoel het uitsteekrondje af
• Zet het rondje op een bord en vul achtereenvolgens met:
• Het brood
• Leg hier de kipkap op
• Doe hier een laagje van de “groene mengeling” op
• Verwijder voorzichtig het rondje
• Klaar!

Comments are closed.