Keep calm met deze terrine van zalm!

Deze terrine van zalm is een perfect hapje om “op hakken” te serveren. Makkelijk op voorhand klaar te maken en te bewaren in de koelkast. Tijdens een feestje of etentje hoef je het dan enkel nog maar even de keuken in te trippelen, op je mooiste schoenen natuurlijk, om de terrine in plakjes te snijden. No stress at all!

Terrine van zalmforel

Nodig?

700 gram zalmforel
1 kleine ui
20 gram boter
90 gram vers brood zonder korst
3 dl slagroom
1 ei
1 el fijngehakte dille
peper, zout, geraspte nootmuskaat

Extra: terrinevorm ( 1 grote of 4 kleintjes)

Hoe?

  • Pel de ui, snipper deze fijn
  • Stoof aan in een beetje boter
  • Laat even afkoelen
  • Verwijder het vel van de zalmforel
  • Snij er een “mooi” stuk af, met ongeveer de lengte van de terrinevorm (bv 10 cm) en 3 cm breed
  • Snij de rest van de zalm fijn
  • Voeg de ui, het wit brood in stukjes gesneden, het ei, de room, peper, zout en nootmuskaat toe
  • Meng alles goed onder mekaar
  • Dek af met plasticfolie
  • Zet een uurtje in de koelkast
  • Mix alles nu in een keukenrobot
  • Voeg de dille toe
  • Zet de mousse 15 minuten in de diepvries
  • Doe de helft van de mousse in de terrinevorm
  • Leg het “mooie” stuk zalm er boven op
  • Doe de rest van de mousse er over en strijk de bovenkant glad
  • Dek de terrine af met zilverpapier
  • Vul een braadslede voor ¾ met water
  • Plaats de terrinevorm er in
  • Zet in een voorverwarmde oven van 100 graden
  • Laat de terrine 50 minuten pocheren
  • Laat afkoelen en vervolgens koud worden in de koelkast
  • Snij in plakjes
  • Bestrooi met dille net voor het serveren
  • Klaar!

Comments are closed.