Oh-la-la-loempia!

Wat een zalig lenteweer seg! Ideaal om buiten op een terrasje te aperitieven met een fris glaasje witte wijn en .. versgemaakte lenterolletjes! 😉 Kei simpel en veel lekkerder dan die “uit den diepvries” natuurlijk!

Vietnamese loempia

Nodig (voor 10 à 15 loempia’s)?

75 gr glasnoedels (mihoen)
100 gr geraspte wortelen
200 gr kipfilet
1 preiwit
2 teentjes look
250 gr sojascheuten
2 stengels lente-ui
1 Spaans pepertje
20 loempiavellen
2 el ketjap
2 el vissaus
2 el zonnebloemolie

Hoe?

  • Laat de kipfilet garen in kokend water gedurende 15 minuten
  • Laat afkoelen
  • Scheur in kleine reepjes
  • Laat de glasnoedels een tiental minuten weken in kokend water
  • Spoel ze af met koud water
  • Laat uitlekken
  • Knip in kleinere sliertjes
  • Snij het preiwit, het Spaans pepertje en de lente-ui fijn
  • Roerbak samen met de sojascheuten en de look in een scheutje olie
  • Meng de kip, de glasnoedels en groentjes onder mekaar
  • Breng op smaak met de vissaus en ketjap
  • Leg de loempiavellen open
  • Beleg met een flinke lepel van de vulling
  • Rol alle loempia’s op
  • Bak ze gedurende vijf minuten goudbruin en knapperig in zonnebloemolie
  • Serveer met zoetzure chilisaus
  • Klaar!

TIP: Op youtube vind je veel nuttige filmpjes over hoe je loempia’s het beste vouwt!

Comments are closed.