Spring naar de inhoud

Droge, gekookte aardappelen zijn niet echt mijn ding. Een lekker aardappelslaatje daarentegen gaat er echter wel goed in! Gecombineerd met een lekker visje, wat groentjes en verse kruiden.. meer moet dat niet zijn, toch?!

Nodig?

  • 5 grote aardappelen
  • 150 gram boontjes
  • 50 gr doperwtjes
  • 2 el mayonaise
  • 200 gr gerookte makreelfilet
  • 1/2 ui
  •  hardgekookt ei
  • enkele takjes verse peterselie
  • enkele stengels bieslook
  • 150 gr veldsla
  • peper & zout

Hoe?

  • Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes
  • Kook ze gaar en laat afkoelen
  • Dop de boontjes, kook ze gaar samen met de erwtjes en laat ook afkoelen
  • Verwijder het vel en de graten van de makreel
  • Doe de makreel in kleine stukjes
  • Snijd met de eiersnijder de hardgekookte eieren in blokjes
  • Hak de peterselie en bieslook fijn
  • Snipper de ui fijn
  • Meng de makreel met de aardappelen, boontjes, ui, eieren en mayonaise
  • Breng op smaak met de fijngehakte kruiden, peper en zout
  • Serveer de aardappelsalade met veldsla
  • Klaar!