Een brandade voor in de hitparade

Brandade

Ma, écht eh, deze brandade hoort écht thuis in de Koken op hakken hitparade!
Brandade is eigenlijk simpel omschreven, een goed gekruid pureetje met vis onder. Schelvis is normaal de vis die men in Frankrijk hiervoor gebruikt. Ik heb gekozen voor kabeljauw, omdat ik altijd een zakje kabeljauw filets in de diepvries heb zitten, lekker makkelijk door de week.
En vergeet het eitje je niet “on top”, mmmmhhhh zo op 🙂

Voor 4 personen

Nodig?

• 600 gr. kabeljauw haasje (diepvries)
• 4 eitjes
• 1 kg. aardappelen
• 2 sjalotjes
• 2 teentjes look
• Beetje bieslook
• 200 gr. grijze garnalen
• Peper en zout
• Olijfolie
• Klontje boter

Hoe?

• Zet de oven op 180°
• Zet voldoende water op met zout in
• Doe de diepvries kabeljauw haasjes in een ovenschaal
• Kruid met peper en zout
• Besprenkel met olijfolie
• Schil de aardappelen, spoel af
• Doe in het kokende water
• Zet de kabeljauw in de oven op 180°
• Zet de timer op 20 minuten (is voor vis en aardappelen)
• Versnipper ondertussen de sjalotten fijn
• Versnipper de look fijn
• Was en hak de bieslook fijn
• Haal de vis uit de oven
• Giet de aardappelen af
• Laat even afkoelen
• Plet de vis in de schaal (met het vocht) grof
• Zet een pot op het vuur doe er wat boter en olijfolie in
• Stoof de sjalotjes en de look (tot ze zacht zijn)
• Doe en er aardappelen bij, plet
• Doe de vis erbij, roer voorzichtig en warm even door
• Kruid met peper en zout
• Bak de eitjes en steek uit met een ronde uitsteekvorm
• Vul diezelfde vorm met de brandade
• Leg er een eitje op
• Werk af garnaaltjes en bieslook
• Klaar!

Comments are closed.