Helemaal aangedaan van deze asperges met parmezaan

Asperges parmezaan

Weer een toppertje, van wereldformaat. En dat meen ik écht, dit gerecht wordt geserveerd in het wereldberoemde “Tickets” restaurant (Barcelona), van dé Albert Adrià. Ok, ik ga niet zeggen dat ik de nieuwe Tessa Adrià ben, ik heb gewoon erg mijn best gedaan om het na te maken.
Dit was een koken op hakken experiment, maar een zeer geslaagd moet ik zeggen. Dus vandaar dat de ingrediënten voor 1 persoon zijn, en dan krijg je het bordje dat je op de foto ziet.

Nodig?

• 3 witte asperges
• 35 gr. parmezaan
• Zeste van citroen
• 60 gr. melk
• 2 theelepels agar agar (of nog beter xantana, maar let op, hier heb je maar een beetje van nodig)
• 2 zwarte olijven
• Peper en zout

Hoe?

• Zet water met een snuifje zout op
• Snijd de asperges in 3 gelijke stukken
• Kook ze gaar in het gezouten water
• Laat ze afkoelen
• Rasp de parmezaan
• Kook de zeste van de citroen (3X)
• Hak fijn
• Verwarm de melk tot 70°
• Doe de Parmezaan en de agar agar erbij
• Kruid met peper en zout
• Mix een 2 tal minuten op 70° (stand 7 Thermomix)
• Laat afkoelen
• Hak de olijven fijn
• Doe wat van de parmezaan crème op een bord
• Leg de asperges erop
• Werk af aan de ene kan met de zeste
• Aan de andere kant met de olijven
• Klaar!

Comments are closed.