Met rosbief van hier, meerdere dagen plezier: Lunchtrommeltje

Rosbief lunchtrommeltje

Deze week is het rosbief week op Koken op hakken.
Van het grote stuk dat we klassiek hebben bereid, maken we vandaag het lekkerste broodje ever, door de plakjes koud tussen ons brooodje te leggen, met een overheerlijke zelfgemaakte tartaarsaus.

Nodig:

• Plakjes koude rosbief (overschot)
• Speltbrood, niet gesneden
• 1 zakje gemengde sla
• 1 hardgekookt ei (afgekoeld)
• 100 gr. mayonaise
• 1 kleine ui
• 20 gr. augurken
• 1 eetlepel witte wijnazijn
• Peterselie

Hoe?

• Snijd het speltbrood in dikke plakken
• Hak de ajuin in fijne stukken
• Hak de augurken in fijne stukken
• Prak het eitje fijn met een vork
• Doe de mayonaise in een kom
• Voeg bovenstaande ingrediënten toe (ajuin, augurken, eitje)
• Voeg de witte wijn azijn toe
• Hak de peterselie fijn (ongeveer 2 eetlepels)
• Voeg de peterselie toe
• Meng goed onder elkaar
• Besmeer beide zijden van het brood met de tartaarsaus
• Leg op de onderste helft de sla
• Leg hier boven de plakjes rosbief
• Doe het broodje dicht
• Klaar!

Comments are closed.