Met rosbief van hier, meerdere dagen plezier: Oosterse bouillon

rosbiefsoep

Deze week is het rosbief week op Koken op hakken.
Van het grote stuk dat we klassiek hebben bereid, de laatste bereiding, voor de aandachtige lezers, het waren er maar liefst 4 van 1 stuk rosbief!
Deze keer een overheerlijke, hartverwarmende en pittige Oosterse bouillon.

Nodig?

• Het allerlaatste stukje rosbief in blokjes gesneden
• 2 liter runderbouillon
• 1 ui
• 1 stukje gember
• 1 steranijs
• 2 kruidnagels
• 1 koffielepel kaneel
• 1/2 pak rijstvermicelli
• Klein pakje wokgroenten
• Vissaus
• Arachide-olie
• Koriander

Hoe?

• Zet de oven op grill
• Snijd de ui en gember in 2
• Doe deze in een ovenschaal
• Zet 2 keer 7 minuten onder de grill
• Ze moeten goed “gerookt” zijn
• Snijd ze als ze wat afgekoeld zijn in plakken
• Doe wat arachide-olie in en soeppot
• Bak hierin de gember en de ui aan
• Voeg de steranijs, kruidnagels en kaneel toe
• Laat even mee stoven
• Voeg de runderbouillon toe
• Laat 1,5 uur op een laag vuur pruttelen
• Zet een andere pot met water op het vuur
• Blancheer hierin de wokgroenten
• Zet terug een pot met water op het vuur
• Week hier de rijstvermicelli in
• Proef de bouillon en “kruid bij” met de vissaus
• Doe de blokjes rosbief, de rijstvermicelli en de wokgroenten in een kom/bord
• Giet de hete bouillon erover
• Bestrooi met koriander
• Klaar!

Comments are closed.