Spring naar de inhoud

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen:

  • 16 gepelde scampi’s
  • 3 sjalotjes
  • 20 ml amaretto
  • 400 ml room
  • enkele sprietjes bieslook
  • peper – zout
  • boter

Hoe maak je het?

  • Pel de scampi’s
  • Snipper de sjalotjes fijn
  • Stoof ze glazig in een klontje boter in een pan op het vuur
  • Voeg de gepelde scampi’s toe
  • Kruid met peper en zout
  • Laat een paar minuutjes bakken
  • Overgiet het geheel met de amaretto
  • Laat even koken zodat de alcohol kan verdampen
  • Voeg de room toe
  • Laat de saus nu indikken
  • Breng ze nog op smaak met peper en zout
  • Bestrooi met fijngesneden bieslook
  • Serveer met stokbrood
  • Klaar!

Dit recept voor scampi’s in een amarettosausje uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!

Categorieën:

Pasta
Vis en zeevruchten

Tags:

Amaretto
bieslook
Cayennepeper
room
Scampi
sjalot
stokbrood

Bekijk ook...

Gemarineerde scampispiesjes met plattekaasdip

Vandaag heb ik een zomers receptje voor op de barbecue voor jullie in petto: gemarineerde scampispiesjes met een frisse plattekaas-kruidendipsaus. Vaak merk ik dat barbecue voor veel mensen nog gelijk…

Pasta met scampi in lookroom

Dit receptje is er nog eentje van toen ik nog student was en op kot zat in Antwerpen. Ik had er een gezellig klein keukentje en maakte daar ’s avonds…

Gevulde zoete aardappel met scampi

Hebben jullie dat ook wel eens? Een hoop restjes in de frigo hebben liggen die op het eerste zicht niet echt bij mekaar passen? Ik ben dan altijd mega fier…

Vietnamese nems met scampi

Aziatische hapjes, ik ben er verzot op. Loempia’s, dim sum, kipsatéetjes, … en nems! Nems zijn afkomstig uit de Vietnamese keuken en zijn eigenlijk een soort van kleine loempiaatjes die…