From Paris with love, de macarons van Ladurée

Afgelopen week was ik één dag in Parijs voor het werk. Zodus was er weinig tijd om dingen te bezichtigen maar des te meer om even om te lopen voor mijn favoriete amandelkoekjes. Een quick stop bij Maison Ladurée (het macaronwalhalla) dus, waar sinds 1930 de beste en de lekkerste macarons ter wereld worden gemaakt.

Macarons Laduree Parijs

Bij het binnenstappen van het piepkleine Ladurée winkeltje (wat trouwens hun handelsmerk is) kwam de zeemzoete geur van macarons mij tegemoet en oh my god, de keuze is echt enorm. Naast macarons vind je hier ook taartjes, koekjes, chocolade en leuke hebbedingetjes zoals geurkaarsen en sleutelhangers. Ik ging voor een doosje macarons en koos een aantal basic smaken aangevuld met wat specialere dingen. Mijn topfavorieten: vanilla, salted caramel, orange blossom en rose petal. Kwaliteit kent natuurlijk ook zijn prijs, voor een doosje van 18 stuks betaal je hier 36 euro. Niet iets wat je alle dagen in huis haalt dus maar zeker dik oké om jezelf af en toe eens mee te belonen!

Macarons Laduree Parijs

Macarons Laduree Parijs

 

Sinds kort vind je Ladurée ook in Antwerpen en wel in de Schuttershofstraat!

Comments are closed.