High in the sky met British Airways

Enkele weken geleden vloog ik met British Airways naar Londen Heathrow om daar een kijkje te gaan nemen bij Gate Gourmet, het cateringsbedrijf achter BA dat de vliegtuigmaaltijden verzorgt! Een unieke ervaring die ik graag met jullie deel!

Tijdens de rondleiding doorheen de keukens van het cateringbedrijf werd er uitgebreid uitleg gegeven over de vliegtuigmaaltijden. Enkele interessante weetjes op een rij!

* Per dag produceert Gate Gourmet zo’n 30.000 maaltijden voor British Airways.

* In de lucht verlies je tot 30% van je smaakvermogen. British Airways doet daarom beroep op een team van fooddesigners die ervoor zorgen dat een maaltijd in de lucht even goed smaakt als op de grond!

* Elke maand worden de menu’s vernieuwd. Ze zijn telkens aangepast aan de seizoenen, culturen en bestemmingen. Verder stimuleert British Airways ook de lokale Britse economie door samen te werken met kleine Britse ondernemingen.

* De vliegtuigmaaltijden worden slechts zes uur voor het vertrek van een vlucht samengesteld, verpakt, onmiddellijk koel bewaard en vervolgens vervoerd naar het vliegtuig.

*Op 30.000 ft hoogte kookt water niet op 100 maar op 66 graden. Hierdoor kan je je kopje thee in de lucht nooit even heet drinken als op de grond.

* Theemerk Twinings stelde speciaal voor British Airways verschillende theeblends samen opdat een kopje thee in de lucht even lekker zou zijn als op de grond.

Na de rondleiding mocht er uiteraard ook geproefd worden! Op mijn bordje kreeg ik de “Taster Menu”, geserveerd op de A380, het grootste passagiersvliegtuig ter wereld, naar Johannesburg en LA.

Geitenkaasparels - Venkel - Tomaat - Basilicumdressing

Geitenkaasparels – Venkel – Tomaat – Basilicumdressing

Gerookte zalm - Gepekelde groentjes - Osciëta kaviaar

Gerookte zalm – Gepekelde groentjes – Osciëta kaviaar

Consommé van eekhoorntjesbrood - Truffel

Consommé van eekhoorntjesbrood – Truffel

Tortellini van kreeft - Sausje van zeevruchten

Tortellini van kreeft – Sausje van zeevruchten

Hert - Sausje van rode wijn en donkere chocolade - Fondant van butternut

Hert – Sausje van rode wijn en donkere chocolade – Fondant van butternut

Cilinder van chocolade en zoute caramel - Hazelnoot tuile

Cilinder van chocolade en zoute caramel – Hazelnoot tuile

Conclusie: Wauw! De catering is echt “amazing”. Ik kijk al uit naar mijn volgende British Airways vlucht!

Comments are closed.