Penne in een tomaat-mascarponesausje

Penne in een tomaat-mascarponesausje

Omdat het niet altijd vlees of vis moet zijn: een veggie pasta met aubergine, courgette en tomaat. OH zo lekker!

Nodig?

  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 6 zongedroogde tomaten + 2 el van de olie
  • 800 gr tomatenblokjes
  • 250 gr mascarpone
  • enkele takjesย verse oregano
  • enkele takjes verse basilicum
  • enkele druppeltjes tabasco
  • 1 el suiker (of 1/2 el zoetstof)
  • scheutje water
  • 400 grย penne
  • olijfolie
  • peper & zout
  • Parmezaanse kaas

Hoe?

  • Snipper de ui fijn
  • Pers het teentje look
  • Stoof deze aan in een scheutje olijfolie
  • Snij de courgette, de aubergine en de zongedroogde tomaten in blokjes
  • Doe bij de ui
  • Laat even stoven
  • Voeg de olie van de zongedroogde tomaten en de tomatenblokjes toe
  • Roer de mascarpone onder de saus
  • Hak de oregano en de basilicum fijn
  • Breng de saus op smaak met peper, zout, tabasco, oregano en basilicum
  • Voeg nog een lepeltje suiker/zoetstof toe
  • Verdun de saus eventueel met een scheutje water
  • Kook de rigatoni beetgaar
  • Meng de saus onder de pasta
  • Bestrooi met Parmezaanse kaas
  • Werk af met een takje verse oregano
  • Klaar!

Comments are closed.