Meer moet dat niet zijn, dé ultieme clubsandwich met tonijn

Clubsandwich tonijn

De clubsandwich is het ultieme “mag het ietsje meer zijn” sneetje met beleg.
Echt heerlijk en super makkelijk te maken, en nog gezond ook. Ik hou wel van het brood dat getoasted is, en daardoor heerlijk knapperig is, en dan de malse vulling met zelfgemaakte tonijnsla, avocado, tomaten en zoete ui, mmmmmmmhhhhhhmmm ik krijg er al weer zin in!

Wel best een servietje erbij nemen, want wanneer je ze zo rijkelijk belegt als ik doe, doe ga je gegarandeerd knoeien 🙂

Voor 1 persoon (met grote honger)

Nodig?

voor de tonijnsalade

• 1 hardgekookt ei
• 2 eetlepels (zelfgemaakte) mayonaise
• Een kleine 100 gr. tonijn (in Spanje neem ik “Bonito del Norte”)
• Peper en zout
• Citroensap (klein beetje)

• 4 sneetjes toastbrood
• 1/2 tomaat in schijfjes
• 1/4 zoete ui, in dunne plakjes
• 1 kleine rijpe avocado, in plakjes

Hoe?

• Plet (prak) het hard gekookte ei met een vork in een kommetje
• Doe hier de tonijn bij, plet die ook voorzichtig en meng
• Doe de mayonaise erbij, en meng
• Kruid met peper en zout en een beetje citroensap
• Zet in de ijskast
• Rooster het toastbrood en laat afkoelen (doe dit niet te lang op voorhand)
• Doe op de ene helft van het brood de zelfgemaakte tonijnsalade
• Leg hier bovenop de avocado plakjes
• Hier bovenop de tomaat
• Dan de zoete ui
• Klap toe en snijd in driehoekjes
• Klaar!

Comments are closed.