Helemaal blij van deze rijstschotel met kipteriyaki, shiitake en ei!

Wat eten op een warme dag?! Niet gemakkelijk! Door hoge temperaturen kan je je snel futloos voelen en neemt ook de eetlust af. Belangrijk is dat je toch genoeg eet en het liefst van al een lichte maaltijd! Daarom werd ik afgelopen week helemaal blij van deze gezonde én lichte rijstschotel met kipteriyaki, shiitakes en ei! PS: zowel warm als koud lekker!

Kip Teriyaki met nasi en shiitake

Nodig?

  • 3 kipfilets
  • 3 eetlepels Mirin (m)
  • 3 eetlepels Sojasaus (m)
  • 3 koffielepels suiker (m)
  • 3 koffielepels Sesamolie (m)
  • 1 teentje knoflook, geperst (m)
  • 1 koffielepel maïzena (m)
  • 2 eetlepels wokolie
  • 200 gr shiitakes
  • 2 stengels lente-ui
  • 1/2 rode ui
  • 300 gram basmatirijst
  • 5-tal radijsjes
  • 2 eieren

Hoe?

  • Meng alle ingrediënten voor de marinade (m)
  • Snij de kipfilets in blokjes
  • Doe de kip bij de marinade
  • Meng alles goed
  • Laat 15 minuten marineren
  • Snij de shiitakes in plakjes
  • Snij de lente-ui  en de rode ui in fijne ringetjes
  • Snij de radijsjes klein
  • Kook de rijst gaar en laat uitlekken
  • Verhit een wokpan met de wokolie
  • Voeg de kip toe en bak goudbruin
  • Voeg de shiitakes, de rode ui en de lente-ui toe
  • Laat 5 minuten bakken
  • Klop de eieren los
  • Roer ze los in een aparte pan tot je mooie stukjes roerei hebt
  • Voeg de rijst en het roerei bij de kip en de groentjes
  • Roer alles om en verwarm nog enkele minuten
  • Werk af met de fijngesneden radijsjes
  • Klaar!