#bordeauxsummer: Tartaar van zalm met komkommer en avocado

Tartaar van zalm met avocado en komkommer

De ingrediënten voor een geslaagde picknick: lekkere hapjes, een bijpassend glaasje wijn, een mooie locatie en natuurlijk goed gezelschap! Samen met Marijs van Rooftopantics, Julie van Whynotmonday, Jens van BelgianWino en Bordeaux wijnleraar Kris hielden we dan ook een supergezellige #bordeauxsummer bloggersdate aan de Antwerpse Schelde.

Aperitieven deden we met een glaasje Crémant de Bordeaux: Remy Breque Rosé (Appellation: Crémant de Bordeaux) en vervolgens ging onze picknick van start met een frisse tartaar van zalm gecombineerd met een glas Château Le Grand Verdus (Sémillion, Sauvignon, Muscadelle – Appellation: Bordeaux Blanc). Een topcombo!

Nodig?

  • 200 gram verse zalm
  • 200 gram gerookte zalm
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 avocado
  • 10 gram verse bieslook
  • 1 bakje tuinkers
  • 1 limoen
  • peper en zout
  • balsamicosiroop

Hoe?

  • Verwijder het vel van het stuk verse zalm
  • Snij de verse zalm fijn
  • Doe hetzelfde met de gerookte zalm
  • Schil de avocado en verwijder de pit
  • Snij vervolgens in kleine blokjes
  • Doe hetzelfde met de komkommer
  • Snipper de bieslook fijn
  • Meng alles onder mekaar
  • Breng de tartaar op smaak met peper, zout en limoensap
  • Doe de tartaar in leuke glaasjes
  • Werk af met tuinkers en een beetje balsamicosiroop
  • Klaar!

Tessa Stephanie Koken op hakken

Met dank aan Bordeaux wijnen. Foto’s door Jens van BelgianWino.

3 gedachten over “#bordeauxsummer: Tartaar van zalm met komkommer en avocado

  1. Pingback: #bordeauxsummer: Coquilles & groene asperges op de BBQ! – koken op hakken

  2. Pingback: Next Week's Dinner #3 - Rooftop Antics

  3. Pingback: Geen zomer zonder rosé. Maar welke? | Bordeaux Wijn | Blog

Reacties plaatsen niet mogelijk.