Spring naar de inhoud

Vorige week deelden we al het eerste receptje van onze #bordeauxsummer bloggersdate: tartaar van zalm met komkommer en avocado! Zodus, tijd voor ons tweede hapje dat we die avond serveerden! Opnieuw eentje met avocado: gegrilde coquilles, asperges in Gandaham en avocadomousse. Bij dit gerechtje dronken we een Bordeaux Clairet (Lise de Bordeaux 2012 – Appellation: Bordeaux Rosé)! Een type wijn tussen rood en rosé, fris en intens!

Nodig?

  • 6 coquilles
  • 18 mini groene asperges
  • 6 sneetjes gandaham
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1/2 limoen, het sap
  • 1 teentje look
  • 1,5 el sojasaus
  • 1 tl currypoeder
  • peper – zout

Hoe?

  • Blancheer de groene asperges
  • Laat ze uitlekken en dep ze vervolgens voorzichtig droog
  • Rol ze per drie in een sneetje Gandaham
  • Schil de avocado’s en verwijder de pit
  • Mix ze samen met het citroensap, de fijngeperste look, de sojasaus en het currypoeder
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Grill de coquilles samen met de asperges op de barbecue
  • Serveer samen met de avocadomousse
  • Klaar!

Met dank aan Bordeaux wijnen.