#Bordeauxsummer: het beste komt als "leste", nectarines op de BBQ met een mascarpone/vanille crème

IMG_0959

Ok, beetje ne messy foto, maar dit is het leven zoals het is, wanneer er nog bloggers met je eten, eerst een foto en dan pas eten :)
Laatste gerechtje van de BBQ die we deden met Bordeauxwijnen, hierbij dronken we een heerlijke Château Pilet – Rosé 2013 – Appellation: Bordeaux Rosé, deze paste perfect bij het zoet, zurige van onze nectarines met vanille.

Voor 4 personen

Nodig?

• Aluminium bakje voor op de BBQ
• Klontje boter
• 4 nectarines in twee en pit eruit
• 3 eetlepels rietsuiker
• Sap van 1,5 sinaasappel
• 1 kaneelstokje
• 2 vanillestokjes
• 5 eetlepels mascarpone
• 5 eetlepels kwark

Hoe?

• Doe de nectarines in het bakje (schil naar beneden)
• Doe hier een klontje boter bij
• Laat smelten op de BBQ
• Doe er sinaasappelsap bij
• Doe het kaneel en vanillestokje erbij
• Besprenkel de nectarines met 2 eetlepels suiker
• Dek dit af en laat rustig gaar worden op de BBQ

Maak ondertussen de crème
• Meng de mascarpone met de kwark
• Doe er één eetlepel (of meer naar smaak) suiker bij
• Snijd het vanillestokje op en doe de inhoud ervan erbij
• Meng goed onder elkaar

Serveer de nectarines met een toefje crème