Hallo kroket, beste kaaskroketten ever!

kaaskroket0

Super makkelijk om te maken, maar oh zo lekker. Ik vind het nog steeds het lekkerste met gefrituurde peterselie en een beetje citroensap. Oh ja en toch ook nog even laten weten, het mooie blauwe bordje van mijn kroketje is van Serax.

Nodig?

• 100 gr. hoeveboter
• 125 gr. bloem
• 0,5 liter melk
• 190 gr. Brokkelkaas, Gruyèrekaas en Emmental kaas (90/50/50), gemalen
• 3 eitjes
• Peper en zout
• Een beetje extra bloem
• Een pakje paneermeel

Hoe?

• Maak een soort van bechamelsaus
• Smelt de boter
• Doe er de bloem bij
• Zout en peper
• Laat even bakken
• Doe er de melk bij
• Scheid de het wit en de eidooiers (beide bijhouden)
• Meng de eidooiers met de kaas
• Doe dit beetje bij beetje bij de “bechamel”
• Roer goed onder elkaar
• Neem een ruime platte schotel
• Bestrooi met bloem
• Doe hierin de mengeling
• Laat een nacht in de koelkast rusten
• Snijd de kroketten in vierkantjes
• Doe door eerst door de eiwitten, dan door het paneermeel
• Bak een 2 tal minuten op 180°

Comments are closed.