Aardappelwafeltjes met zure room, zalm en dille

Aardappelwafeltjes met zalm, zure room en dille

Een lekker patatje, dat kan smaken se! Al ben ik niet zo’n grote fan van de gewone gekookte aardappel (tenzij ze geserveerd worden bij een goed gebakken schnitzel en bloemkool met witte saus, OMG! dat is zo lekker). Geef mij voor de rest maar puree, een kroketje of waarom ook niet.. een aardappelwafeltje!

Dit receptje is ideaal als voorgerechtje.

Nodig? (voor 4 stuks)

  • 300 gr aardappelen (geschild)
  • 150 gr gerookte zalm
  • 200 gr zure room
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 2 tl dille (dit mag zowel verse als gedroogde zijn)
  • peper & zout
  • olijfolie

Hoe?

  • Schil de aardappelen
  • Spoel ze af
  • Rasp ze fijn
  • Probeer zo veel mogelijk vocht uit de aardappelstukjes te halen door ze fijn te drukken tussen een propere keukenhanddoek
  • Doe de geraspte aardappelen in een kom
  • Meng 100 gr zure room, 1 tl dille, het ei en de eidooier onder mekaar
  • Voeg toe aan de geraspte aardappelen
  • Kruid met peper en zout
  • Laat het wafelijzer heet worden
  • Wrijf het in met een beetje olie
  • Schep een flinke lepel van het aardappelmengsel in het wafelijzer
  • Laat bakken gedurende 4 à 5 minuten
  • Meng de overige zure room met 1 tl dille
  • Haal de wafeltjes voorzichtig uit het wafelijzer
  • Schik ze mooi op een bordje
  • Werk af met een roosje gerookte zalm en de rest van de zure room en dille
  • Klaar!

Tableware: Serax – Roos Van de Velde

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*