Retteketet: een restjesomelet!

Restjesomelet met tomaatjes, cheddar en spek

Niets zo zalig op een zondagochtend als ontbijten met een een lekkere omelet gemaakt van eitjes van mijn eigen kippetjes. Supervers en dat proef je natuurlijk! Voor extra pret deed ik er nog wat lekkere overgebleven leftovers bij en werd het een echte restjesomelet!

Nodig?

  • 3 eieren
  • 4 kerstomaatjes
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • 2 plakjes cheddar
  • 1 lapje buikspek
  • 1/4 rode ui
  • 5-tal basilicumblaadjes
  • peper & zout
  • klontje boter
  • verse peterselie

Hoe?

  • Kluts de eieren in een kommetje
  • Snij de kerstomaatjes, de zongedroogde tomaatjes, de cheddar, het buikspek in stukjes
  • Hak de basilicumblaadjes fijn
  • Smelt een klontje boter in een grote pan
  • Giet de geklutste eieren in de pan
  • Doe de rest van de ingrediënten erbij
  • Kruid met peper en zout
  • Laat de omelet stollen
  • Draai ze na enkele minuutjes om
  • Leg op een bord
  • Werk af met verse peterselie
  • Klaar!

Tableware: Serax, designed by Ann Van Hoey

One Comment

  1. Pingback: Hé hé hé een stukje witte chocolade-kokos-frambozencake is wel oké | Koken op hakken

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*