't smakt: koolrabi met gehakt

koolrabi gehakt

Zelf verzonnen, en heel het gezin was ervoor gewonnen.
De koolrabi heb ik gestoomd en met de restjes de saus gemaakt, heerlijk!
Koolrabi is gezond en slank (maar 24 kcal per 100 gram) en bevat veel vitamine B en C, caroteen en ijzer en smaakt wat radijs/koolachtig.
Ook makkelijk om de dag ervoor of ’s morgens al klaar te zetten, dan moet je ’s avonds enkel nog de koolrabi stomen.
Wel niet te erg smakken eh 🙂

Voor 4 personen

Nodig?

• 4 koolrabi’s
• 500 gr. rundergehakt
• 1 teentje look
• 1 ui

bouillon
• 1 liter water
• 1 groenten bouillon blokje
• 1 kippenbouillonblokje

Hoe?

• Zet het water op en doe de bouillonblokjes erbij (Thermomix – Varoma stand)
• Schil de koolrabi’s
• Snijd er het bovenste stukje af
• Hol de koolrabi’s uit met een bolletjesmaker bijvoorbeeld
• Houd de bolletjes bij
• Pel de ui en de look en versnipper
• Meng onder het gehakt
• Vul de koolrabi’s met het gehakt
• Doe de bolletjes (die je uit de koolrabi’s hebt gehaald) bij de bouillon
• Stoom de koolrabi’s ongeveer 40 minuten boven de bouillon (Varoma/Thermomix)
• Verwijder na 40 minuten de koolrabi’s
• Mix de bouillon met de bolletjes die nu ook gaar zijn
• Serveer de koolrabi’s met een beetje van de saus over
• Klaar!

Het bord is van Serax, van de collectie van Ann Van Hoey

Comments are closed.