Zonder twaafel den besten trifle

triffle framboos
triffle exotisch

Een origineel en lekker dessert voor 20 personen om mee uit te pakken, en waar je niet te veel werk aan hebt, en op voorhand kan maken. Stop met zoeken u heeft het hier net gevonden.
Wij serveren u de Koken op hakken versie (lees easy versie) van dit traditioneel Engels dessertje.
Het is zonder te liegen en zonder twaafel (twijfel) den besten trifle!

Voor 20 personen een trifle met frambozen en eentje met exotisch fruit

Nodig?

Frambozen trifle

• 800 g frambozen (diepgevroren)
• 500 g mascarpone
• 200 g suiker (aan te passen naar smaak)
• 4 eieren
• 1 vanillestokje
• scheut kirsch
• ongeveer 20 chocolate chip cookies

Hoe?

• Doe de diepgevroren frambozen in een kookpot
• Zet op matig vuur
• Doe de helft van de suiker erbij bij (beetje bij beetje, proeven, soms is fruit al zoet genoeg)
• Doe de scheut kirsch erbij
• Laat het fruit 10 minuten opwarmen en pruttelen
• Zet opzij en laat afkoelen
• Neem een ruime mengschaal en doe er de andere helft van de suiker in
• Scheid de eieren en houd het eiwit opzij.
• Doe de dooiers bij de suiker en klop tot de suiker is opgelost
• Doe dit bij de mascarpone en meng goed
• Snij de vanillestok overlangs in twee en schraap de zaadjes eruit
• Meng de vanille onder het mascarponemengsel.
• Klop de eiwitten tot schuim
• Spatel het opgeklopte eiwit voorzichtig onder het mascarponemengsel
• Verkruimel de koekjes (er mogen nog grote stukken inzitten)
• Neem een grote glazen kom
• Doe hierin een laagje frambozen
• Doe daarop de mascarponemousse.
• Dan de verbrokkelde koekjes
• En ga zo door tot alles op is

De trifle met exotisch fruit

Nodig?

• 800 gr. bevroren exotisch fruit
• 1 kaneelstok
• ongeveer 20 volkorenkoekjes
• ongeveer 5 repen geraspte witte chocolade
• 500 g mascarpone
• 200 g suiker (aan te passen naar smaak)
• 4 eieren
• 1 vanillestokje

Hoe?

• Ga hetzelfde te werk als hierboven, enkel onderstaande zaken wijzigen
• Warm het exotisch fruit op met de kaneelstok
Voor de laagjes:
• Neem een grote glazen kom
• Doe hierin een laagje exotisch fruit
• Doe daarop de mascarponemousse.
• Dan de verbrokkelde volkorenkoekjes
• Dan de geraspte witte chocolade
• En ga zo door tot alles op is

Als je wil dat de koekjes nog een beetje “crunchie” zijn, maak dan de trifle niet te lang op voorhand.

Comments are closed.