Niet vanaf te blijven: een Zuiders tarweslaatje met olijven

Zuiders tarweslaatje

Een slaatje met tarwe spreekt misschien niet meteen tot de verbeelding omdat je bij tarwe waarschijnlijk meteen denkt aan droge, ruwe korrels om brood mee te bakken.. En dat terwijl je er nog veel meer mee kan! Enkele jaren geleden at ik voor het eerst op een zonnig terrasje een super lekker tarweslaatje. Eens thuis ging ik er zelf mee aan de slag en kwam ik tot deze Zuiderse variant!

Nodig?

  • 200 gr tarwe (bv. Ebly)
  • 10 kerstomaatjes
  • 10 zongedroogde tomaatjes + de olie
  • 10 mini-mozzarellabolletjes
  • 5 plakjes serranoham
  • 5-tal zwarte olijven
  • handjevol rucola
  • 10-tal blaadjes verse basilicum
  • 1 el balsamicoazijn
  • peper & zout

Hoe?

  • Kook de tarwe gaar volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking
  • Spoel af met koud water
  • Laat uitlekken
  • Snij de kerstomaatjes, de zongedroogde tomaatjes, de serranoham, de olijven, de rucola en de basilicum fijn/klein
  • Meng onder de tarwe
  • Voeg de mozzarellabolletjes toe
  • Breng de tarwesla op smaak met de balsamicoazijn, peper en zout
  • Voeg voor extra smaak enkele lepeltjes olie van de zongedroogde tomaten toe
  • Meng alles nogmaals goed onder mekaar
  • Klaar!

Tableware: Sarax – Base door Piet Boon

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*