Dit was KookEet 2014!

Op een schone zaterdag in oktober trok ik naar West-Vlaanderen voor het culinaire festival KookEet. KookEet, een gastronomisch festival in Brugge, verwelkomt dit jaar maar liefst 30 Brugse topchefs die aan democratische prijzen (4 tot 8 euro) u een hapje op topniveau aanbieden. Onder de deelnemende chefs zijn ook enkele Michelinsterhouders, chefs met een Bib Gourmand-vermelding of een hoge score bij de Gault Millau. Niet slecht hé? Ik trok dus met hoge verwachtingen naar ’t Zand in Brugge! Ziehier een overzichtje van de overheerlijke gerechtjes die ik zoal at:

Tanuki Maatjesharing

Tanuki: in nanban-azijn gemarineerde maatjesharing op Tanuki’s wijze

Patrick Devos Wim Lybaert Tomaat Basilicum Noordzeekrab

Restaurant Patrick Devos & Wim Lybaert: Creatie van verschillende soorten tomaten en basilicum met noordzeekrab en olijfolie.

Weinebrugge coquilles kreeft eend

Weinebrugge: Taartje van Damse Mokke, coquilles en kreeft, duo van gerookte Bekegemse eend, Brugse Zot en Brugse beschuit.

De Jonkman panna montana van zwemkrab

De Jonkman: Boterham met gebakken pladijs

De Jonkman: Boterham met gebakken pladijs en panna montana van zwemkrab

Ducheyne zeebrugse aardappel grijze garnalen

Ducheyne Atelier: Zeebrugse aardappel met handgepelde grijze garnalen

Dominique Persoone The chocolateline Rijstpap

The Chocolate Line: Rijstpap met een gouden lepeltje

Meer info over KookEet op www.kookeet.be.

One Comment

  1. Aangezien ik hier (nog altijd) woon, is dat evenement een van de favorieten geworden om te doen (vooral dan door mijn ventje). 😉 Dit jaar heb ik het eens overgeslagen, maar het dessert van Dominique Persoone heb ik wel eens geproefd. Lekker ijsje, maar de rijstpap vond ik té fris naar mijn goesting. 🙂 Misschien was het wel omdat ik de gewone rijstpap verwachtte te proeven en ik kreeg een andere smaak in mijn mond. 😉 Wel leuke foto’s van je proevertjes! Hopelijk heb je ervan genoten? Liefs, Inge x

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*