Alles mag op restjesdag: Champignonroomsoep met oregano

Champignonroomsoep

Restjesdag! Dat betekent letterlijk de koelkast opentrekken, de overschotjes van afgelopen week er uit nemen en er iets lekkers mee klaar maken. In “mijne frigo” vond ik nog een bakje champignons, wat prei en een restje room. Dat wil dus maar één ding zeggen: champignonroomsoep! Een vers takje oregano of marjolein (ik heb enkel oregano in “den hof” staan) gaat er perfect bij!

Nodig?

  • 500 gram champignons
  • 1 preiwit
  • 1 grote aardappel
  • 1 grote ui
  • 2 liter kippenbouillon
  • 200 ml room
  • verse oregano (of marjolein)
  • peper en zout
  • boter

Hoe?

  • Snij de aardappel, de ui en de prei in stukken
  • Stoof aan in een beetje boter
  • Snij de champignons in schijfjes
  • Voeg bij de andere groenten
  • Laat 15 minuutjes stoven
  • Doe de bouillon bij de groentjes
  • Laat de soep gedurende 20 minuutjes zachtjes koken
  • Voeg de room toe
  • Mix de soep tot een glad geheel
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Werk af met een takje verse oregano
  • Klaar!

Tableware: Serax, Dols & Martens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *