Ik nomineer deze soep met parmezaan en aardpeer

Soep aardpeer - parmezaan

Ik nomineer deze soep, als beste soep die ik al heb gemaakt. Maar ik ben dan ook een échte aardpeer en Umami fan!
Umami is de 5de smaak, naast zout, zoet, zuur en bitter, en komt onder andere voor in Parmezaanse kaas.

Het recept komt uit de MEP (Mise En Place) boek van Unilever Food Solutions, waar ik “lucky me” de Chefs (Wout Bru, Michaël Vrijmoed, Yves Mattagne, Laurent Van de Vyver, Bernard Dewitte, Sam D’Huyvetter en Maarten Bouckaert) die hieraan hebben meegewerkt mocht “ondervragen” in een debat.

Het recept dat ik heb gekozen is geïnspireerd op een recept van Sam D’Huyvetter van Brasserie Boulevard, een Jong Keukengeweld chef uit Sint-Martens-Latem, eentje die we in de gaten moeten houden, maar dat is eigenlijk van toepassing op al ons Jong Keukengeweld 🙂

Nodig:

• 750 gr. aardpeer
• 2 aardappels
• 5 eetlepels soepgroenten mix (selder, wortel en prei)
• 1,5 liter kippenbouillon
• 1 kleine ajuin
• Tijm
• 1 blad laurier
• 70 gr. Parmezaanse kaas
• Klontje gezouten boter
• Peper en zout

Hoe?

• Schil de aardpeer en doe in stukken
• Schil de aardappels en doe in stukken
• Schil de ui en doe in stukken
• Doe deze in een stoommand (Varoma) samen met de soepgroenten
• Stoom 30 minuten met de tijm en laurier (boven de kippenbouillon) *
• Rasp de Parmezaanse kaas
• Verwijder het laurierblad en de takjes tijm
• Doe de aardpeer, aardappels, ui en soepgroenten in de bouillon
• Mix goed
• Voeg de Parmezaanse kaas toe
• Mix nog een keer
• Voeg het klontje boter toe
• Laatste keer mixen
• Klaar!

* Ik doe dit met de Thermomix – Varoma
De Parmezaanse kaas kan ook geraspt worden in de Thermomix (doe dit als eerste)

Comments are closed.