Loftrompet voor lasagne met paddestoelen en raclette

RDV Cèpes

Raclette du Valais AOP is een 100% natuurlijk product, van het voer voor de koeien en de verwerking van de rauwe melk tot en met de behandeling in de rijpingskelder. Hij is onnavolgbaar en uniek dankzij zijn ‘terroir’, geschiedenis en regionale identificatie, die op de zijkant gestempeld is. De rijke berg- en alpenflora van de streek van Valais geven de Raclette du Valais AOP zijn unieke, frisse en kruidige smaak met vele variaties. In oktober 2007 kreeg de kaas zijn beschermde oorsprongsbenaming ‘AOP’.

Een krachtig kaasje, maar dat heerlijk samengaat met de paddestoelen en super lekker is op het brood.

Ingrediënten voor 4 personen

Nodig?

• 8 (droge) lasagnevellen, in stukken
• 1 el olijfolie
• 2 uien, in partjes
• 1 teentje knoflook, fijngehakt
• 500 g champignons:eekhoorntjesbrood, shi-itake, eierdooierzwammen,etc.
• 2 dl paddestoelenbouillon
• 1 handvol platte peterselie,fijngehakt
• Stokbrood
• 4 plakken Raclette du ValaisAOP, overlangs doorgesneden
• Zout en peper

Hoe?

• Bereid de lasagne in de paddenstoelenbouillon, volgens de aanwijzingen op de verpakking
• Laat uitlekken en hou warm
• Fruit de ui en het knoflook gedurende 1 à 2 minuten in de olijfolie
• Voeg de paddenstoelen toe en gaar gedurende 3 minuten
• Bestrooi met zout en peper. Voeg een beetje van de paddestoelenbouillon toe
• Voeg de helft van de peterselie toe en roer goed
• Eindig met de stukken lasagne en gaar verder gedurende 1 minuut
• Rooster de sneetjes brood gedurende 3 minuten in de voorverwarmde oven
• Garneer met Raclette du Valais AOP en gratineer in de oven
• Bestrooi met peper
• Verdeel de paddenstoelen over diepe borden
• Garneer met platte peterselie
• Serveer met een bruschetta met Raclette du Valais AOP
• Smakelijk!

Heerlijk met een salade met enkele druppels walnotenolie.

Comments are closed.