Hoezee voor mijn bloemkoolvelouté

Een lekker dik soepje smaakt altijd heerlijk bij koud weer vind ik. Daarom maak ik in de winter geregeld deze bloemkoolvelouté. Het is een echt vitamine-bommetje en bevat voornamelijk veel vitamine C. Gezond en ook lekker dus! De garnaaltjes geven de soep een feestelijke toets waardoor deze ook niet misstaat als hapje in een feestmenu!

Bloemkoolvelouté

Nodig?

  • 1 bloemkool
  • 2 uien
  • 2 kleine aardappelen
  • 1,5 liter bouillon
  • 1 eetlepel boter
  • 250 ml room
  • peper – zout – nootmuskaat
  • handjevol garnalen
  • verse bieslook

Hoe?

  • Snij de bloemkool in roosjes
  • Spoel ze grondig onder de kraan
  • Pel de uien en schil de aardappels
  • Snij ze in grove stukken
  • Stoof ze aan in een klontje boter
  • Voeg ook de bloemkoolroosjes toe
  • Laat een kwartiertje stoven
  • Overgiet met de bouillon
  • Laat 20 minuutjes zachtjes koken
  • Voeg de room toe
  • Mix de soep glad
  • Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat
  • Werk de soep af met enkele grijze garnalen en verse bieslook
  • Klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *