Teljoren aflekken bij Lèche Plat in Ardendonk

Lèche Plat de naam zegt alles: ‘bordenlikker’, een verwijzing naar de ‘teljorenlekkers’/ Arendonkenaren.
We hebben dan ook elk bord ook bijna afgelikt, zo lekker was het! Echt een ontdekking in de Stille Kempen.
Ivan Menten (Jong Keukengeweld, vischef van het jaar en hoogste Kempense nieuwkomer in de Galut&Millau) en Leen de Visscher , respectievelijk chef en gastvrouw van Lèche Plat serveren in hun restaurant een degelijke Vlaamse keuken, met streekproducten en kwaliteitsvolle ingrediënten. Bovendien is het er ook erg gezellig om te zitten en kan je parkeren voor de deur (dus helemaal Kokenophakken “proof”)
Omdat foto’s meer zeggen dan woorden, kan je hier dan ook al onze gerechten zien, begin al maar te likkebaarden :)

Voorgerechten

Gebakken coquilles met varkenspoot, zure room van geit en oude balsamico
Gebakken coquilles met varkenspoot, zure room van geit en oude balsamico

Huisbereide wildpaté met geroosterde abrikozenbrioche
Huisbereide wildpaté met geroosterde abrikozenbrioche

Krokante kalfszwezerik & secreto n°7
Krokante kalfszwezerik en secreto n°7

Consommé van fazant
Consommé van fazant

Hoofdgerechten

Wilde zeebaars, geroosterde bloemkool en grijze noordzeegarnalen, béarnaise
Wilde zeebaars, geroosterde bloemkool en grijze noordzeegarnalen, béarnaise

Dry aged entrecote "black aberdeen" 6 weken gerijpt
Dry aged entrecote “black aberdeen” 6 weken gerijpt

Stoverij van varkenswang
Stoverij van varkenswang, bereid met “Liefmans Oud Bruin” witloofsla en handgesneden frietjes

Vis van de week: babygriet
Vis van de week: babygriet

Interieur

Lèche Plat interieur 1
Lèche Plat interieur 2