Klaar in een wip: 3x Oven Stars met een groentedip

Veggie groentendip dipsaus

Het begint al goed koud te worden, de eerste sneeuw is zelfs al gevallen en de kerstboom staat. Dat wil dus maar één ding zeggen: holidays are coming! De gezelligste periode van het jaar en daar hoort natuurlijk ook wat lekkers bij! Met het eindejaar en de bijhorende apero-momenten in het vooruitzicht heeft Lay’s een speciale Winter Edition Lay’s Oven Stars op de markt gebracht. Met een dikkere en knapperige bite zoals de andere Lay’s Oven specialiteiten én in de vorm van sterretjes!

Deze sterretjes zijn ideaal als basis voor een winterse tapas en combineren uitstekend met lekkere dipsausjes. Daarom haalde ik wat lekkere groentjes in huis en maakte ik er deze veggie groentendipjes met wortel, paprika en broccoli mee!

Vegatarische worteldip

Worteldip 

Nodig?

  • 300 gr wortels
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl komijn
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1 el honing
  • peper & zout

Hoe?

  • Schil de wortels
  • Snij ze in groffe stukken
  • Kook de wortels gaar in kokend water (dit duurt ongeveer 20 minuten)
  • Doe de wortelstukjes in de blender
  • Voeg alle andere ingrediënten toe
  • Mix tot een gladde, dikke puree
  • Klaar!

Geroosterde paprikadipsaus

Geroosterde paprika dip

Nodig?

  • 3 rode paprika’s
  • 1/2 ui
  • 1 el zure room
  • 1 el philadelphia
  • 1 teentje look
  • 1 el honing
  • 1 el olijfolie
  • peper & zout

Hoe?

  • Snij de paprika’s in vieren
  • Verwijder de zaadlijsten
  • Leg de paprika’s in een ovenschaal
  • Rooster ze 30 à 35 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden tot de schil zwart is
  • Neem de paprika’s uit de oven
  • Laat ze even ‘stomen’ in een plastic diepvrieszakje
  • Verwijder de schil
  • Snipper de ui en het teentje look fijn
  • Stoof aan in een scheutje olijfolie
  • Doe de paprika’s, de ui en de look samen in de blender
  • Voeg de overige ingrediënten toe
  • Mix tot een gladde dipsaus
  • Klaar!

Broccolidip

Broccolidip

Nodig?

  • 300 gr broccoli
  • 1/2 rode ui
  • 1 teentje look
  • 30 gr Parmezaanse kaas
  • 2 el zure room
  • 2 el olijfolie
  • peper & zout

Hoe?

  • Kook de broccoli beetgaar
  • Laat uitlekken
  • Fruit de sjalot en de rode ui aan in een scheutje olijfolie
  • Doe alle ingrediënten samen in de blender
  • Mix tot een gladde dipsaus
  • Klaar!

Met dank aan Lay’s en Why Not Monday voor de Oven Stars en het inspiratieboekje!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*