Pompoensoep met gecrunchte hazelnootjes
Pompoensoep met gecrunchte hazelnootjes
Lunch
Voorgerecht
Het is mega koud buiten dus blijf ik lekker binnen, dicht bij het stoveke met een lekker kommetje winterse pompoensoep met gecrunchte hazelnootjes. Ideaal om op te warmen! De gekarameliseerde nootjes zorgen voor een zoete toets en een cruchke in de soep. Hemels!
Wat heb je nodig?
- 1 butternut pompoen (+- 500 gr)
- 1 grote aardappel
- 2 uien
- 2 l kippen- of groentebouillon
- 1/2 tl rozemarijn
- 1/2 tl tijm
- 1 el hazelnoten
- 2 el suiker
- peper – zout
- boter
Hoe maak je het?
Voor de soep:
- Schil de butternut, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes
- Schil de aardappel, snijd ook in blokjes
- Pel de uien, snijd in grove stukken
- Smelt een klontje boter in een grote pot op het vuur
- Voeg de stukjes ui toe en stoof ze glazig
- Voeg de aardappel- en de pompoenblokjes toe
- Laat 20 minuutjes stoven
- Voeg af en toe indien nodig een scheutje water toe
- Doe de kippenbouillon, rozemarijn en tijm erbij
- Breng zachtjes aan de kook en laat nog 20 minuutjes pruttelen
- Mix tot een gladde soep
- Breng extra op smaak met peper en zout
Voor de crunchy hazelnoten:
- Hak de hazelnoten grof
- Rooster ze in een antikleefpan zonder vetstof tot ze lichtbruin zijn
- Bestrooi met de suiker en roer goed onder mekaar
- Laat lichtjes karameliseren
- Schep de gekarameliseerde hazelnootstukjes op een bakpapiertje
- Laat ze afkoelen en hak ze nogmaals fijn
- Werk hier de soep mee af
- Klaar!
Dit recept voor pompoensoep met gecrunchte hazelnootjes uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!
Categorieën:
Soep
Tags:
Butternut soep
Gekarameliseerde hazelnoten
Pompoensoep butternut
Pompoensoep maken
Pompoensoep recept