Culinair AMUsement in Turnhout!

Wie mij vraagt welke restaurants een absolute must visit zijn raad ik steevast aan om de Jong Keukengeweld gids eens open te slagen en iets uit te kiezen. Waarom? Omdat deze mij nog nooit teleurgesteld heeft! Afgelopen jaar mocht ik reeds bij 8 van de 60 talentvolle, jonge chefs mijn knietjes onder tafel schuiven en telkens weer ging ik extreem gelukkig naar buiten. Van klassiek tot rock ’n roll, van traditionele delicatessen tot gewaagde smaakcombinaties, elke chef bracht op zijn manier ware kunstwerkjes op tafel. Mijn goed voornemen voor 2015? Er nog een paar bij doen!

Op de valreep van 2014 ging ik heerlijk dineren bij AMU in Turnhout, ook een Jong Keukengeweld toppertje. Ladychef Marjanne Moonen kan niet enkel voortreffelijk koken maar is daarnaast ook nog gepassioneerd door interieurvormgeving wat maakt dat de zaak superclassy en stijlvol is! Een waar pareltje van de Kempen!

Aperitief

AMU aperitief kaas & olijvenAMU aperitief

Aperitief van het huis met cava, martini rosato en appelsien

Voorgerecht

AMU zalm rode biet gin
In rode biet en gin gemarineerde zalm met venkel en radijs

Hoofdgerecht

AMU fazantenborstfilet
Fazantenborstfilet gevuld met appel en knolselder, gestoofde spruitjes, kroketje van pastinaak, jus van kweepeer

Kaas

AMU petit lutin kaas
Petit lutin kaas, cranberry chutney en geroosterd dadelbrood

Dessert

AMU chocoladebiscuit
Biscuit van pure chocolade gevuld met een crème van framboos, coulis van cassis

Interieur

Restaurant AMU TurnhoutRestaurant AMU Turnhout

Reserveer een tafeltje bij AMU via Resengo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *