Mmmmoeleux van chocolade

Men vroeg eens aan een 10.000 Belgen: wat is jouw favoriete bakrecept? Als grote winnaar kwam de chocolademoelleux uit de bus. Verrassend? Misschien wel nu cupcakes, whoopies en cakepops helemaal hot zijn. Maar anderzijds, er kan toch niemand weerstaan aan een tijdloze klassieker als deze?!

Moelleux van chocolade

Nodig? (voor 6 tot 8 potjes)

  • 2 volledige eieren
  • 2 eidooiers
  • 100 gr suiker
  • 100 gr melkchocolade
  • 100 gr pure chocolade
  • 100 gr boter
  • 2 eetlepels bloem

Hoe?

  • Klop de eieren, de eierdooiers en de suiker schuimig
  • Smelt de chocolade samen met de boter (dit kan in de microgolfoven of au bain marie)
  • Giet de gesmolten boter-chocolademengsel bij de eieren
  • Voeg 2 eetlepels bloem toe
  • Meng alles goed onder mekaar tot een glad beslag
  • Doe het beslag in een spuitzak
  • Vul de potjes
  • Laat minimum een uurtje opstijven in de koelkast
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Bak de chocolademoelleux gedurende 12 minuten
  • Werk af met poedersuiker
  • Klaar!

Tip: Serveer de moelleux met een bolletje vanille-ijs en warme rode vruchten.

Moelleux van chocolade

2 Comments

  1. Is en blijft een onweerstaanbaar bommetje! Ookal ben ik geen megagrote zoetebek, dit kan ik toch ook niet weerstaan hoor 🙂

  2. Super recept. Ik zal het even aan mijn dochter geven, zij is de moelleuxmaker in huis.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*