Pasta met broccoli en spekjes

Deze pasta met broccoli en spekjes staat bij mij toch minstens één keer per maand op het menu. Omdat ie zo lekker en ook nog eens super snel klaar te maken is. Ideaal voor drukke weekdagen. Stiekem ben ik altijd blij als er nog een beetje over is om de volgende dag ’s middags op te warmen, want een dag later smaakt deze pasta nog eens zo goed!

Pasta met broccoli en spek

Nodig?

  • 300 gr broccoli
  • 200 gr spekblokjes
  • 250 gr mascarpone
  • 400 gr pasta
  • peper – zout
  • nootmuskaat

Hoe?

  • Snij de broccoli in roosjes
  • Kook de roosjes beetgaar in gezouten water
  • Giet ze af en laat  ze uitlekken
  • Bak de spekblokjes krokant
  • Voeg de broccoliroosjes en vervolgens de mascarpone toe
  • Breng op smaak met peper, nootmuskaat en eventueel een klein snuifje zout
  • Kook de pasta beetgaar in gezouten water
  • Giet af en meng onder de saus
  • Werk af met parmezaanschilfers
  • Klaar!

Tip: Heb je liever een iets meer lopende saus, voeg dan wat extra room bij de mascarpone.

4 Comments

  1. als echte pasta freak zal ik deze zeker eens uitproberen.
    ziet er inderdaad heel simpel uit en vlug klaar wat in de week zeker een aanrader is!

    liefs
    ohladybake

  2. Als echte homie from the hood ga ik deze pasta eens maken voor mij en mijn nigga’s. Bedankt voor het leuke receptje!

  3. Pingback: De 5 Populairste Recepten Van 2016 | Koken Op Hakken

  4. Amaaaaai, lekker! (Maar dan met ham ipv spek, haha!)

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*