Heerlijk raw food ontbijt met Alpro

peace power mild and creamy blauwe bessen ontbijt rood Amandelmelk Hydrogen Sea Foodtruck Ter Kameren bos sneeuw Vorig weekend was Koken op hakken uitgenodigd op een ontbijt van Alpro. Dit was het coolste ontbijt ever! In een volledig ondergesneeuwd Ter Kamerenbos, aan de Les Jeux D’hiver stonden mooie witte tenten die meer zeer veel stijl en oog voor detail waren ingericht met heerlijke producten. Krantje (De Morgen) erbij, een optreden van Hydrogyn Sea, heerlijk! Hiervoor wil ik wel elk weekend vanuit de Stille Kempen naar Brussel gaan. Maar eerlijk is eerlijk, het was van toen “de nu al voor het rijbewijs gaande zoon” nog heel klein was, dat ik solidair mee sojaproducten had gegeten. Ondertussen is er een heel nieuw gamma van soja ontstaan, waar de amandelmelk als alternatief voor de koeienmelk en de soja Mild and creamy – Natuur voor mij de toppertjes waren. De laatste vooral omdat dit super lekker was met noten, vruchten, zaden, muesli, (zie foto’s) heerlijk al dat power food! We kregen een instant gezond en voldaan gevoel. En oh ja, lucky us, het kon niet op, er was ook nog een raw food workshop, ok cool! dachten we: rauw vlees en vis, NOT. In raw food zijn er twee bewegingen, eentje met vlees en vis en eentje met groenten en fruit die niet boven een temperatuur van 45° verwarmd en zo weinig mogelijk bewerkt worden. De workshop was met groenten en fruit. Er werd geblend, gedroogd en geproefd 🙂 Een nieuwe wereld ging voor ons open. Eten vol leven in Antwerpen liet ons de mogelijkheden zien van een gezond ontbijt met raw food (zonder vlees of vis dus), met onder andere de amandelmelk van Alpro in de recepten. De recepten van deze gezonde ontbijtjes of inspiratie met Alpro producten, kan je hier vinden. Of ik hier nu op zou kunnen overleven, neen jammer genoeg niet, maar het is wel een welgekomen afwisseling voor mijn ontbijtjes met brood, spekjes, kaas en goei boter. Ik zou me minder schuldig voelen en ik ben ervan overtuigd dat dit gezonder is. Morgen vroeg neem ik alvast een soja ontbijtje met blauwe bessen en noten mee op de trein 🙂

Comments are closed.