Stroop smeren: stroopwafeltjescake

Oh my god dit is de lekkerste cake die ik ooit gemaakt heb! Stroopwafeltjes gaan er bij mij altijd wel in maar er cake van bakken, daar had ik mij nog niet eerder aan gewaagd. En ik heb er geen spijt van!

Stroopwafelcake

Ik bakte deze cake in een superleuke vorm van Nordic Ware. Hun site is echt een bezoekje waard want de coolste bakvormen en andere bakaccessoires, die vind je hier! Naast de vorm die ik voor dit recept gebruikt heb ik nog een aantal andere favorietjes. Wat dachten jullie van de Holiday Tree, de Gingerbread Man en de Honeycomb Pull-Apart?! Overtuigd? Here we go!

Nodig?

  • 300 gr zelfrijzend bakmeel
  • 250 gr boter, op kamertemperatuur
  • 100 gr basterdsuiker
  • 250 gr stroopwafels
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 4 eieren
  • 2 el melk
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 3 el dulche de leche karamel
  • snuifje zout

Hoe?

  • Verkruimel de stroopwafels in de keukenrobot
  • Hou er eentje opzij en snij deze met een mes in stukjes
  • Meng de boter met de suiker, het bakpoeder, het snuifje zout en de bloem
  • Voeg één voor één de eieren toe
  • Doe het zakje vanillesuiker, de dulche de leche karamel en de melk erbij
  • Meng de stroopwafelkruimels, de stroopwafelstukjes en het kaneelpoeder onder het beslag
  • Vet de cakevorm in met een klontje boter
  • Bebloem vervolgens de vorm en stort er het beslag in
  • Bak het beslag gedurende 30 à 35 minuten op 180 graden
  • Klaar!

Stroopwafelcake binnenkant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *