Onder het motto, 't is weer voor den beste risotto

Risogallo risotto

Zeg nu zelf, het is er toch echt weer voor eh! En als je onderstaande instructies volgt, ook helemaal niet moeilijk om te maken. Ik hou echt van de smeuïgheid, volheid en kracht van een goede risotto, het is mega comfortfood :)
Enige waar je wel rekening moet mee houden is dat je hem niet vooraf kan maken. Maar aangezien de bereiding mits goed voorbereiding maar een half uurtje is beslag neemt, kan dit je ook al niet tegenhouden om een goede risotto te maken.

Welke rijst gebruik ik best? Als risotto rijst gebruik ik altijd de Riso Gallo rijst, deze is van super kwaliteit en wordt gebruikt door topchefs. Dus als het goed genoeg is voor de beste van de wereld, dan is het zeker ook goed genoeg voor ons :)

Gallo risotto rijst

Nodig?

• 250 g risottorijst van Riso Gallo
• Scheut witte wijn (ongeveer 1,5 dl)
• 80 g Parmezaanse kaas
• 2 sjalotten
• 2 teentjes look
• Scheutje olijfolie
• 1 l warme paddestoelenbouillon (kant en klaar te koop)
• 300 g bospaddenstoelen mengeling
• 1⁄4 bussel platte peterselie (of bieslook)
• Klontje boter
• 2 eetlepels citroensap
• Peper
• Zout

Hoe?

• Pel de sjalotten en look en snipper fijn.
• Zorg dat de bouillon op het vuur staat en warm is
• Doe een scheut olijfolie in een ruime pan.
• Stoof de snippers sjalot en de look.
• Voeg er na een paar minuten de rijst bij en laat die heel kort meebakken (hij moet zo een beetje glazig worden).
• Doe er de witte wijn bij, en wacht tot deze helemaal verdampt is (dit wil zeggen tot er geen vocht meer is).
• Zet nu je timer op 20 minuten
• Doe er wat bouillon bij, laat verdampen, herhaal dit gedurende ongeveer 20 minuten.
• Maak ondertussen de boschampignons proper, en was en droog de peterselie.
• Doe een klontje boter en wat olijfolie in een pan en bak de champignons.
• Kruid met peper en zout en doe er de peterselie bij.
• Als de risotto gaar is haal hem dan van het vuur.
• Doe er dan een goede klont boter, parmezaanse kaas en citroensap erbij.
• Doe vervolgens de champignons erbij er zet voorzichtig onder elkaar.
• Kruid eventueel nog bij met peper en zout.
• Klaar!