Spring naar de inhoud

Een zalmsoepje met waterkers of een waterkerssoepje met zalm?! Het is eender want beide ingrediënten zorgen samen voor de sublieme smaak van deze smakelijke maar toch heel eenvoudige soep! Waterkers is echt mega gezond. Deze pittige bladgroente bevat heel wat vitaminen en mineralen, is goed voor de spijsvertering en ontgift de lever. Niets dan voordelen dus, en dat allemaal in een soepkommetje!

Nodig?

  • 1 verse zalmfilet
  • 2 aardappelen
  • 2 uien
  • 3 bussels waterkers
  • 2 l kippenbouillon
  • 1 klein klontje boter
  • 1/2 tl gedroogde tijm
  • peper – zout

Hoe?

  • Schil de aardappelen en de uien
  • Snij ze in blokjes
  • Stoof de blokjes aardappel en ui aan in een klein klontje boter
  • Laat even garen
  • Overgiet de blokjes met de kippenbouillon
  • Voeg de gedroogde tijm toe
  • Leg de moot zalm in de soep
  • Laat 30 minuten zachtjes koken zodat de zalm kan garen en zijn smaak kan afgeven
  • Haal de zalm uit de soep en laat deze op een schoteltje afkoelen
  • Doe de waterkers bij de soep (ook de steeltjes mogen erbij)
  • Laat 5 minuutjes pruttelen
  • Mix de soep glad
  • Prak de zalm in kleine stukjes
  • Doe ze terug in de soep alvorens te serveren
  • Klaar!