Meer van da: ravioli met tomaat en paprika!

Dat ik verzot ben op pasta is geen geheim. Spaghetti met veel groentjes, macaroni met kaas en hesp en ravioli vind ik absolute topppertjes. En bij dat laatste maakte ik onlangs een waanzinnig lekker sausje met gegrilde paprika klaar. Speciaal ingrediënt en finishing touch is de Elvea Pomo e Peperoni. Een nieuwe variant van het klassieke tomatenconcentraat verrijkt met paprika. Zacht van smaak en superlekker.  Je kan het gebruiken als basissaus maar daarnaast is het ook perfect om je gerechtjes mee te pimpen als het ware. Ik kan alvast stellen dat de Pomo e Peperoni in combinatie met gegrilde paprika’s echt een schitterend resultaat oplevert. Schep mij nog maar een bordje op!

Ravioli met paprikasaus

Nodig?

  • 3 grote rode paprika’s
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes look
  • 1 potje Elvea Pomo e Peperoni
  • 1 el suiker
  • 1/2 tl gedroogde tijm
  • peper & zout
  • olijfolie
  • 1 zakje rucola
  • Parmezaanse kaas
  • verse basilicum
  • tomatenblokjes
  • 400 gram ravioli naar keuze (bijvoorbeeld met gegrilde tomaat – mozzarella – basilicum)

Hoe?

  • Snij de paprika’s in vier stukken
  • Verwijder de zaadlijsten
  • Leg de stukken op een met zilverpapier beklede bakplaat
  • Zet ze 35 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden
  • De schil mag gerust zwart worden
  • Haal de paprika’s uit de oven
  • Laat ze even “stomen” in een diepvrieszakje
  • Verwijder de schil
  • Snipper de ui fijn en snij de teentjes look in stukjes
  • Fruit ze glazig in een scheutje olijfolie
  • Doe de ui en de look samen met de paprikastukken in de blender
  • Voeg 1 potje Elvea Pomo e Peperoni, 1 eetlepel suiker, peper, zout en 1/2 tl gedroogde tijm toe
  • Mix tot een gladde saus
  • Hou de saus warm
  • Kook de ravioli beetgaar
  • Serveer met de paprikasaus
  • Werk af met enkele blaadjes rucola, Parmezaanse kaas, tomatenblokjes en verse basilicum
  • Klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *