Culinaria 2015 – The Belgium effect

Na inmiddels zes succesvolle edities is Culinaria uitgegroeid tot een evenement van internationale klasse. Het is  als het ware het neusje van de zalm op het gebied van gastronomie. Culinaria zet jaarlijks het culinaire talent van ons land in de kijker en doet dit steeds aan de hand van een nieuw thema. Dit jaar is dat “The Belgium effect”!

Culinaria 2015 - The belgium effect

Met “The Belgium effect” verwijst Culinaria naar het feit dat de Belgische gastronomie een multiculturele smeltkroes is die zich vermengt met tradities en invloeden uit andere landen. Dat blijkt onder meer uit het aantal buitenlandse sterrenchefs in België. Culinaria brengt met zijn zevende editie een eerbetoon aan deze multiculturele smeltkroes en verzamelt verschillende toppers van de Belgische en internationale gastronomie voor vijf dagen vol smaakvolle ontdekkingen en heerlijkheden.

Culinaria 2015 - The belgium effect

Elke dag tonen sterrenchefs en jonge veelbelovende koks hun eigen ‘Belgium effect’ in een origineel recept. Fijnproevers kunnen meteen na hun aankomst op Culinaria kennis maken met de “aperonomie” aangboden door Leffe. Vervolgens serveren de beste chefs van het land vijf degustatiegerechten met aangepaste Loirewijnen in de dagmenu’s. Daarna volgt nog dessert en café gourmand. Bezoekers hebben ook steeds de mogelijkheid de Belgische antipasti, aangeboden door S.Pellegrino en de Young Chefs, te ontdekken.

Als laatste zijn er nog de gastronomische workshops waar bezoekers kunnen proeven van uitzonderlijke producten en er ook mee werken onder begeleiding van specialisten, én is er een fijnproeversmarkt met artisanale producten van topkwaliteit.

Culinaria 2015 - The belgium effect

Culinaria 2015: van 6 tot 10 mei in Tour & Taxis. Meer info over de chefs, formules, prijzen en tickets vind je op www.culinaria2015.be.

Benieuwd naar wat je kan verwachten op Culinaria 2015? Wij geven je alvast een voorsmaakje! Tot dan!

Culinaria 2015 - The belgium effect - Bart De Pooter - Pastorale

Bart De Pooter – Pastorale** – Aanwezig: 8 mei, 9 mei, 10 mei – Varkensrilette met bier

Culinaria - Clément Petitjean - La grappe d'or

Clément Petitjean – La Grappe d’Or* – Aanwezig: 6 mei, 7 mei – Gerookte Ardense mozzarella, room van witte asperges, vinaigrette van passievruchten en koriander

Culinaria - Magis - Dimitry Lysens

Dimitry Lysens – Magis* – Aanwezig: 8 mei – Preskop, mosterd, zwart brood

Culinaria - Broes Tavenier - 't Vijfde seizoen

Broes Tavenier – ’t Vijfde Seizoen – Aanwezig: 6 mei, 7 mei – Varkenswangen Brasvar, jonge bloemkool, pickels, boekwijt, bier

Culinaria - L'air du temps - Sang Hoon Degeimbre

Sang Hoon Degeimbre – L’air du temps** – Aanwezig: 6 mei, 7 mei – Wentelteefjes met schorseneren

www.culinaria2015.be

One Comment

  1. Pingback: Koken Op Hakken @ Culinaria 2015 – koken op hakken

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*